top of page

Group

Public·8 members

NOI SUNTEM DIN BUCOVINAVB: Nu aş vrea să fiu patetic, doar că, noi românii din nordul Bucovinei în momentul când ne dăm seama de valorile noastre, din ce neam suntem, de tot ce este românesc, noi preţuim sincer toate aceste lucruri şi conştientizăm că altă cale nu mai există decât integrarea în spaţiul spiritual românesc.
NOI SUNTEM DIN BUCOVINA


Download: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fjinyurl.com%2F2uewPe&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw0TaI1jdnF_p-H78NUaj12iVB: Trebuie să fiu cinstit şi să recunosc că suntem împărţiţi în multe asociaţii, dar că acest moment greu prin care trecem ca naţiune, ne-a apropiat din nou, aşa că toate protestele au fost făcute la comun, am semnat pe toate documentele care cer păstrarea limbii române în învăţământul de stat sau adresele către cancelariile europene. Cel puţin în această privinţă vă pot garanta că nu sunt nici un fel de disensiuni. Suntem gata să mergem până la capăt, indiferent cum şi unde este acel capăt.


Cu numai trei luni în urmă sărbătoream primul zbor WIZZ care ateriza pe aeroportul din Suceava, iar astăzi suntem entuziasmaţi să aducem veşti şi mai bune pentru clienții noştri din Bucovina.


''Lucrez la un documentar împeună cu Radu Mocanu, care e coleg cu dumneavostră şi sper că îi suntem alături cu toţii. Din păcate, nu a putut să vină, pentru că încă are amenzie de la şocul provocat de încăierarea asta violentă. Îi suntem cu toţii alături şi să îl apreciaţi că este un documentarist aşa de bun şi aveţi şansa de a colabora cu el. Eu mă bucur de şansa de a lucra cu el. Noi am urcat împreună cu activistul de mediu Tiberiu Boşutar într-un ocol silvic privat, din zona Vatra Dornei. Un sătean ne semnalase nişte nereguli în ceea ce priveşte marcarea copacilor şi tăierea lor. Erau lăsaţi copaci bolnavi, scoşi copacii buni, etc. Ştim că în România se taie ilegal, avem problema asta destul de mare.


Marți dimineața ne-am trezit cu încetinitorul. Încă eram euforici după excursia făcută pe Creasta Călimanilor, o excursie care a ieșit așa cum ne-am dorit. Am putea acum să stăm degeaba tot restul concediului și tot am avea ce povesti. Am coborât să mai tragem de limbă gazda despre una alta prin împrejurimi. Am întrebat mai întâi despre Cascada Duruitoarea, cunoscută și sub numele de Cascada Băuca. Am primit informații descurajatoare, că drumul nu este curățat și nu se poate ajunge la cascadă. Cică a încercat cineva care știa cât de cât zona și nu a reușit să ajungă. Nu am înțeles prea bine ce înseamnă curățat. Dar am răspuns că noi suntem încăpățânați și am vrea să încercăm, dar, totuși să mai luăm în calcul și un plan de rezervă. Am întrebat și de niște izvoare minerale, că ne rămăsese gândul la apa minerală impregnată natural pe care o primisem la Rățitiș. Am notat în memorie, ne-am îmbarcat și am plecat.


De când s-au înjumătățit orele de limba română, normal că s-a înrăutățit și nivelul limbii vorbit de copii. Și se va înrăutăți în continuare. Și ne doare, că noi nu am venit de undeva, noi suntem la noi acasă. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page